Bomen planten in en rond Bunia tegen erosie (CongoForum)

BUNIA – De provinciale milieucoördinator heeft onlangs in de stad Bunia (provincie Ituri) het startsein gegeven voor een programma voor het planten van bomen in de verschillende wijken van de stad en de buitenwijken. Het doel van deze activiteit, die werd georganiseerd in het kader van de Dag van het Milieu, is om erosie tegen te gaan en de schade te beperken die wordt veroorzaakt door de wind die door de regio waait. Een team van boomkwekers plantte de bomen langs de wegen en rivieren in Simbiliabo, Lengabo, Hoho en Dele, maar ook in de wijken Kazunga, Tembo en Kindia.

De chef van de herbebossingsafdeling, Faustin Ngalori, vraagt de bevolking om zich dit initiatief eigen te maken. De geplante bomen zullen het risico op felle winden verminderen en de oevers van rivieren en wegen beschermen. Maar bovenal zullen ze het klimaat reguleren en de opwarming van de aarde en de gevolgen ervan tegengaan.

Benjamin Kayaki, chef van het district Simbiliabo, moedigt het initiatief van de regering aan, omdat hij gelooft dat alle lagen van de bevolking betrokken zullen raken bij het planten van bomen.

© CongoForum, 26.06.24 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.