Nationale Assemblee: “Geruchten over hoge uitgaven in Montréal kloppen niet” (CongoForum)

KINSHASA – De voorzitter van de Nationale Assemblee, Vital Kamerhe, heeft dinsdag een meeting gehad met de ouderdomsdeken van de Senaat, Pascal Kinduelo. Het gesprek ging over de parlementaire activiteiten van beide instellingen, meldt Actualité.cd. Er zijn geregeld uitwisselingen tussen de Nationale Assemblee en de Senaat.

Kinduelo feliciteerde Kamerhe en het Bureau van de Nationale Assemblee voor het vele werk dat werd verzet in de maand maart. De leden van de Nationale Assemblee gaan nu met verlof. In de Senaat moet nog een nieuw definitief Bureau worden geïnstalleerd.

De eerste ondervoorzitter van de Nationale Assemblee, Jean-Claude Isaac Tshilumbayi deed dan weer uitspraken over een recente missie van Vital Kamerhe in Montréal. Die missie had te maken met een bijeenkomst van de parlementsleden uit de Francofonie. Op sociale media gonsde het van geruchten over overdreven uitgaven in het kader van de missie. “Daar is niets van aan”, aldus Tshilumbayi. “De cijfers die verschenen op sociale media kloppen niet. We namen ook maatregelen om te voorkomen dat officiële documenten nog op sociale media worden gepubliceerd”, klonk het.

© CongoForum, 26.06.24 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.