Helikopter Wereldvoedselprogramma stort neer in Kalehe (CongoForum)

BUKAVU – Een helikopter van het Wereldvoedselprogramma (WFP) is op woensdag 3 juli neergestort in Kalehe, in de provincie Zuid-Kivu. De crash vond plaats in het dorp Munanira. Alle passagiers aan boord bleven ongedeerd, schrijven Congolese media.

“Rond 14.30u (Kinshasa-tijd) vandaag maakte een helikopter van de United Nations Humanitarian Air Service (UNHAS) een noodlanding in de buurt van Kalehe, vlakbij Bukavu in Zuid-Kivu. De vier passagiers en drie bemanningsleden zijn in veiligheid”, zei Claude Kalenga, communicatiemedewerker van het WFP in de DR Congo, gisteren.

De helikopter maakte een noodlanding en vloog vervolgens in brand. “De veiligheidsteams van het Department of Safety and Security of the United Nations en het WFP in Bukavu zorgen voor de veiligheid van de bemanningsleden en het personeel die bij het ongeluk betrokken waren en beperken de impact op de lokale gemeenschappen. Op dit moment is de oorzaak van de noodlanding niet bekend”, voegde Kalenga eraan toe.

De United Nations Humanitarian Air Service (UNHAS) vervoert passagiers en lichte vracht naar enkele van de meest afgelegen en moeilijk bereikbare gebieden in de wereld, die anders moeilijk te bereiken zouden zijn over land wegens de lange afstanden, beperkte infrastructuur en onveiligheid.

© CongoForum, 04.07.24 (rk)

Beeld – bron: illustratief, monusco-helikopter, Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.