Maniema: ramp met vaartuig nabij Kindu eist veel mensenlevens (CongoForum)

KINDU – Op de Congorivier, nabij de stad Kindu, heeft zondagavond weer een drama plaatsgevonden. Het vaartuig ABC-Bonobo kapseisde in omstandigheden die nog onduidelijk zijn. De ABC-Bonobo had zo’n 50 passagiers aan boord en was onderweg van Kindu naar Lokando.

Volgens plaatselijke bronnen werden al minstens 15 lichamen uit het water gehaald. In totaal is al sprake van meer dan 25 dodelijke slachtoffers. De balans zal vermoedelijk nog stijgen, aldus Actualité.cd.

De gouverneur van de provincie Maniema, Mussa Kabwankubi, betuigde zijn medeleven met de getroffen families en beloofde de oprichting van een commissie om de gebeurtenissen te onderzoeken en verantwoordelijken aan te duiden.

Het middenveld is bedroefd over het drama. Maar zulke rampen met boten en vaartuigen op de Congorivier zijn zeker niet uitzonderlijk. De ‘Nouvelle Société Civile Congolaise’ wil de overheid opheldering geeft over de feiten en precieze cijfers bekendmaakt. Het gezonken vaartuig zou zijn uitgebaat door de provinciale regering. Het middenveld klaagt over de slechte werking van de staatsdiensten. De gouverneur beloofde maatregelen om een herhaling van deze feiten te voorkomen.

© CongoForum, 30.07.24 (db)

Beeld – bron: (archief) Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.