Kinshasa: Mussa Mupasa presenteert boek over menselijke relaties (CongoForum)

KINSHASA – Auteur Mussa Mupasa heeft op dinsdag 6 augustus 2024 zijn boek ‘Vainqueur ou victime de nos relations, guide pratique pour l’ harmonie relationnelle’ voorgesteld. Dat gebeurde in de zaal van de bibliotheek van het Centre Wallonie-Bruxelles in Kinshasa. Een andere schrijver, Richard Ali, hield het boek boven de doopvont.

In zijn boek heeft Mussa Mupasa het over de wijze waarop een relatie impact heeft op alle facetten van een mensenleven. Het werk is een mengeling van sociologie, filosofie, religie en antropologie.

“Het relationele aspect valt niet te verwaarlozen in het leven van een mens”, onderstreept de auteur. “Relaties zijn belangrijker dan geld. Een relatie neemt een belangrijke plaats in, naast tijd.”

In zijn boek legt Mussa Mupasa uit hoe relaties een mens helpen om te evolueren in het leven. Sommige deuren gaan namelijk open door de relaties die je hebt. Hij merkt ook op dat de mens zichzelf moet kunnen vergeven om in harmonie te blijven met zichzelf.

Mussa Mupasa, die al een tijd in Canada leeft, vond het erg belangrijk om zijn boek over menselijke relaties te komen voorstellen in zijn geboorteland Congo.

© CongoForum – Daniel Aloterembi, 07.08.24

Images – source: CongoForum/Mediacongo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.