Ministerraad praat over maatregelen om levensmiddelen goedkoper te maken (CongoForum)

KINSHASA – President Félix Tshisekedi, die onlangs in België verbleef voor medische verzorging, heeft in Kinshasa een beperkte ministerraad voorgezeten. Premier Judith Suminwa en een tiental ministers namen deel aan de meeting. Er werd vooral gepraat over de veiligheidsproblemen in Oost-Congo en de sociaaleconomische en humanitaire situatie in het land, bericht Actualité.cd.

Volgens regeringswoordvoerder Patrick Muyaya gaf president Tshisekedi ‘precieze oriëntaties’ op een aantal punten.

De ministerraad werd het eens over de verlenging van de noodtoestand in bepaalde provincies. Die maatregel wordt van kracht op 9 augustus 2024.

President Tshisekedi wil dat er maatregelen worden genomen om de koopkracht van de Congolezen te verbeteren. De prijs van het pistolet-brood bijvoorbeeld zou zijn verdubbeld. Tshisekedi wil dat hierrond actie wordt ondernomen, luidt het.

In de ministerraad werd gesproken over de vermindering van sommige rechten en heffingen en de afschaffing van pesterijen die het vervoer van basisproducten bemoeilijken. De ministers van Economie en Financiën kregen de vraag om hun standpunten ter zake te harmoniseren zodat bepaalde maatregelen kunnen worden afgekondigd.

Tshisekedi zou het belangrijk vinden dat de bevolking snel merkt dat er inspanningen worden gedaan om sommige levensmiddelen goedkoper te maken.

© CongoForum, 08.08.24 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.