Kinshasa: politie pakt UDPS’ers op die onlusten creëerden bij parlement (CongoForum)

KINSHASA – De politie van Kinshasa toonde gisteren, donderdag, meer dan 200 personen die waarschijnlijk betrokken waren bij recente onlusten aan het ‘Palais du Peuple’. Die onlusten speelden zich af tussen aanhangers van de UDPS.

Afgelopen dinsdag raakten bij het parlement de gemoederen erg verhit toen er een einde kwam aan het indienen van de kandidaturen voor de leden van het bureau van de Senaat. Kort voordien had de politie verklaard dat iedereen bij het parlement moest wegblijven die niet rechtstreeks betrokken was. Er zouden ook camera’s worden gebruikt om mogelijke ordeverstoorders te kunnen identificeren.

Bij de regeringspartij UDPS zijn de geesten hierover duidelijk verdeeld. Sommige UDPS’ers willen dat Afana Idrissa, de vroegere gouverneur van de provincie Maniema, de nieuwe senaatsvoorzitter wordt. Anderen steunen Jonas Mukamba, aldus Radio Okapi.

De Union sacrée, het grotere platform rond president Félix Tshisekedi, wil dan weer dan ex-premier Jean-Michel Sama Lukonde de Senaat gaat leiden.

© CongoForum, 09.08.24 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.