Onveiligheid laait flink op in Noord-Kivu: elke dag moorden in Goma (CongoForum)

GOMA – De veiligheidssituatie in Goma blijft verslechteren. Geregeld vallen er doden terwijl de stedelijke overheid machteloos toekijkt. In de nacht van 13 op 14 augustus 2024 werd een jonge inwoner, Bel Ami, door onbekende mannen neergeschoten in de wijk Mabanga-Sud, meer bepaald in de Avenue Amani in de gemeente Karisimbi.

De feiten vonden plaats rond 1.00u ’s nachts. Er is de jongste tijd weer veel geweld in de stad.

De familie van de vermoorde jongere maakte het nieuws bekend. Het stoffelijke overschot bevindt zich momenteel in het ziekenhuis van Goma. De familie roept op tot vrede en hoopt dat de vermoorde jongen rust mag vinden, zo blijkt uit een bericht op de sociale media.

Op 13 augustus 2024 werd nog een persoon door een kogel geraakt op de Avenue Ileosongo, in Nihira, een stuk van de wijk Ndosho. Dat gebeurde rond 19.20u. Volgens de voorzitter van het middenveld in de gemeente Karisimbi, Christian Kalamo, werden passanten aangevallen door drie gewapende mannen, mogelijk leden van de Wazalendo. De aanvallers stalen telefoons, geld en andere bezittingen. De gewonde persoon werd dringend overgebracht naar het CEBCA-ziekenhuis in Ndosho, om daar te worden verzorgd.

In het licht van al dit geweld vraagt het middenveld om de noodtoestand op te heffen omdat de maatregel blijkbaar toch niet helpt om de bevolking te beveiligen.

© CongoForum – redactie, 14.08.24

Beeld – bron: CongoForum

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.