Centraal-Kasaï: nog altijd geen waterkrachtcentrale in Mbombo (CongoForum)

KANANGA – De jongerenorganisatie ‘Dynamique des jeunes’ in de provincie Centraal-Kasaï stelt vast dat het nog altijd wachten is op de waterkrachtcentrale van Mbombo. Een jaar na de eerste steenlegging is er nog altijd niets gebeurd, zo blijkt. De centrale zou elektriciteit moeten leveren om de stad Kananga en omstreken van verlichting te voorzien, aldus Radio Okapi.

De Dynamique des jeunes vraagt aan president Félix Tshisekedi om het dossier naar zich toe te trekken zodat de kleine waterkrachtcentrale effectief wordt gebouwd. Te veel mensen zitten nog altijd zonder stroom.

Afgelopen zondag betoogden de jongeren op de plek waar de centrale moet worden opgetrokken. Het bleef tot nu toe bij beloften, zonder realisaties. Volgens de jongeren getuigt dit van een gebrek aan respect voor de bevolking. “Geef ons deze centrale in Mbombo en leg de weg aan tussen Kananga en Kalambi Mbuji. Dat volstaat voor ons”, zeggen de misnoegde jongeren.

Er werd al heel wat studiewerk verricht, is te horen. Het agentschap ANSER (Agence Nationale de l’Electrification et des Services Energétiques en milieux rural et périurbain) belooft het project binnen de twee jaar te kunnen realiseren.

© CongoForum, 22.08.24 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.