Nieuw vijfjarenplan mikt op meer veiligheid en jobs in Tanganyika (CongoForum)

KALEMIE – De gouverneur van de provincie Tanganyika, Christian Kitunga, heeft maandag in de provinciale assemblee zijn vijfjarenplan voorgesteld. Het plan, ter waarde van ruim 690 miljoen dollar, werd goedgekeurd door de provinciale députés. Eén van de prioriteiten is het verbeteren van de veiligheid, constateert Radio Okapi.

Het is momenteel eerder rustig in Tanganyika maar er zijn nog altijd zones waar het instabiel blijft, zegt gouverneur Kitunga. Dat is te wijten aan de aanwezigheid van bandieten en gewapende groepen.

De provinciale regering wil 15% van het voorziene bedrag inzetten om de vrede te versterken en personen en bezittingen beter te beschermen. Kitunga wil jobs creëren, de koopkracht beschermen en sociale diensten toegankelijker maken. In het plan is ook sprake van het beter managen van ecosystemen in het licht van de klimaatverandering.

Het vijfjarenplan moet voor 53% worden gefinancierd uit de inkomsten van de provincie. Daarnaast rekent Tanganyika op steun van de Congolese regering en van technische en financiële partners in binnen- en buitenland.

Maandag werd de nieuwe provinciale regering officieel geïnstalleerd.

© CongoForum, 22.08.24 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.