Atelier adviseert om jaarlijks 15.000 politieagenten aan te werven (CongoForum)

KINSHASA – Op een tweedaags atelier in Kinshasa is nagedacht over een wet die mikt op een hervorming van de Congolese politie tussen 2025 en 2029. Het atelier werd afgesloten door Jacquemain Shabani, de vicepremier die bevoegd is voor Binnenlandse Zaken en Decentralisatie. Hoge officieren en experts wisselden met elkaar van gedachten, wat resulteerde in een aantal voorstellen om de tekst die op tafel ligt aan te passen. De voorstellen gaan onder meer over de pensionering van politiemensen en de aanwerving van 15.000 agenten per jaar, meldt Actualité.cd.

De deelnemers hadden het over capaciteitsopbouw bij de politie, informatisering, een betere opleiding en de noodzaak om rekenschap af te leggen.

Vicepremier Shabani wil nu dat het comité voor de hervorming van de politie de voorgestelde aanpassingen integreert in de teksten. Hij hoopt dat de technische en financiële partners van Congo en het middenveld de regering blijven steunen in haar inspanningen om de politie te hervormen. Een betere politie zou moeten borg staan voor een betere beveiligheid van goederen en personen en een versterking van het staatsgezag in heel het land.

© CongoForum, 29.08.24 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.