Indiase zakenlui komen in oktober naar Kinshasa (CongoForum)

KINSHASA – Verschillende Indiase zakenmensen van de Indian Economic Trade Organization (IETO) zullen in oktober van dit jaar een bezoek brengen aan de Democratische Republiek Congo om te verkennen en te investeren in 4 sectoren, waaronder landbouw (met toegevoegde waarde), energie, gezondheid en mijnbouw. Dat bericht de nieuwssite 7sur7.cd.

De IETO had onlangs contacten met Louis Watum Kabamba, de Congolese minister van Industrie en Ontwikkeling van Kleine en Middelgrote Ondernemingen (KMO’s). De minister was op 22 augustus 2024 in Delhi aanwezig bij de uitreking van de IETO Business Impact Awards 2024.

In oktober willen de Indiërs praten over de oprichting van assemblagefabrieken voor driewielers, tractoren, bussen en vrachtwagens in Congo, parken met zonnepanelen en initiatieven voor opleiding en onderwijs rond ondernemerschap.

De Indiërs mikken op investeringen in samenwerking met lokale ondernemers om zo een duurzame en inclusieve economische ontwikkeling in Congo aan te moedigen en jobs te creëren.

De IETO Business Impact Awards 2024 bieden nieuwe vooruitzichten voor de ontwikkeling van KMO’s in Congo en effenen het pad voor strategische investeringen die het economische landschap in het land kunnen transformeren, zo luidt het.

© CongoForum, 30.08.24 (em)

Beeld – bron: IETO

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.